PONEDELJEK, 15. 4. 2024 – DAN MEDIJCEV

Prispevki s posameznega dne bodo z enodnevnim zamikom predvajani na TV Maribor v informativni oddaji ob 18.00, zvečer pa tudi na njihovi Fb strani in na MMC.

PROGRAM:

12.0013.00

Ogled filmskih produkcij in animacij dijakov SŠOM ter kandidatov natečaja FOMB

13.00 – ODPRTJE DNEVA MEDIJCEV

13.10 – GOST SE PREDSTAVI – SEFAJ BLENDOR

13.55 – Glasbena točka

14.00 – Podelitev nagrad iz natečaja FOMB (fotografija, plakat in film)

14.10 – GOST SE PREDSTAVI – TEA VUČKOVIČ 

14.55 – Glasbena točka

15.00 – Odmor 

15.20 – GOST SE PREDSTAVI – ZLATKO ČORDIĆ

Odprtje razstav:

16.30 – Media Nox

MODERATORKA: Lea Stupar

*****************************************************************************************************

VIDEO PRISPEVEK: VIDEO PRISPEVEK DNEVA MEDIJCEV si lahko ogledate TUKAJ

Mentorica: Jolanda Obronek

Novinarke: Alja Uršnik, Manca Gračnar, Monja Žunkovič

Snemalci: Sara Bedrač, Dion Kelenc, Samo Kodrič, Matic Brbre

Montaža: Sara Bedrač

Lučkar: Mai Lončar

VIDEO PRISPEVEK NA TELE M (od 19.54 minute): https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175038063?s=tv

*****************************************************************************************************

GOSTI:

SEFAJ BLENDOR

Blendor Sefaj je soustanovitelj studia za razvoj digitalnih rešitev Clover Labs, kjer razvijajo digitalne izdelke in rešitve za stranke po vsem svetu. Z digitalnimi izdelki se ukvarja že od leta 2012. Sodeluje v različnih industrijah, kot so: finančne tehnologije, mediji, izobraževanje … Je ljubitelj pop kulture in dobre hrane. Je tudi izkušen komik, ki se ukvarja zlasti s stand up komedijo. Blendorjeva predanost komediji odraža njegovo ustvarjalnost in sposobnost razmišljanja zunaj okvirjev, kar se nedvomno odraža v njegovem pristopu k reševanju težav v svetu tehnologije.

****************************************************************************************************

TEA VUČKOVIČ 

Njena predanost elektronski glasbi, ki traja že več kot desetletje, se odraža v dinamičnih nastopih in vznemirljivi produkciji, njen edinstveni občutek za množico pa ji omogoča obvladovanje čustev na plesiščih. Kot redna gostja klubskih dogodkov in festivalov po Evropi si je prislužila močno prepoznavnost na regionalni elektronski glasbeni sceni in si prislužila naslov ambasadorke techna v Sloveniji. Lastno produkcijo je izdala pri različnih priznanih techno založbah, kot so Techburst Records, Eclipse Recordings Funk’n’Deep in DSR Digital, njene skladbe pa so dobile podporo največjih imen v industriji. Zelo aktivna je tudi na organizacijskem področju. Njena znamka TV Events z rednimi dogodki skrbi za vidnost regionalne techno scene tudi izven lokalnih okvirjev in njeno promocijo v tujini. Tea je solastnica Akademije Alphawave, kjer organizira delavnice za DJ-e in celovite didaktične programe za DJ-je vseh starosti. S svojo neskončno energijo širi znanje o elektronski glasbi ter mladim daje moč in priložnost, da aktivno sodelujejo na slovenski elektronski sceni.

****************************************************************************************************

ZLATKO ČORDIĆ

Zlatko Čordić je rap umetnik, ki s svojo nepozabno kombinacijo prodornih besedil in ritmov osvaja srca poslušalcev po vsem svetu. Pohvali se lahko s »self-made« kariero profesionalnega besedilopisca in estradnega izvajalca. S svojim edinstvenim slogom, ki odseva urbane izkušnje in družbena opazovanja, »Princ Fužinc« ne le ustvarja glasbo, ampak tudi gradi mostove med resničnostjo in umetnostjo. S svojimi ritmi, izjemno besedno spretnostjo in vizionarskim pristopom presega meje žanra in ustvarja glasbo, ki je hkrati ganljiva, razmišljujoča in nalezljiva. Njegove pesmi ne le da odmevajo v ušesih, temveč tudi odpirajo pogovore o pomembnih družbenih temah.

*****************************************************************************************************

UTRINKI: