LOUI FERRY


“My everyday work is done with passion and smile on my face.”
LOUI FERRY – MODNI FRIZER

Slovenski modni frizer Loui Ferry je svojo frizersko kariero začel še pred svojimi najstniškimi leti. Je fenomen frizerske industrije. Delal je v Miamiju, nato pa se vrnil v Slovenijo, in sicer v salona dveh vodilnih stilistov v naši državi.

Leta 2011 se je Loui preselil v London, da bi delal v priznanem salonu New Bond Street Eleven Salon. Med tem časom je iskal različne priložnosti, kjer bi lahko izrazil svoj talent, kot so na primer fotošutingi. Nato je sodeloval na tednih mode v Londonu, Milanu, New Yorku, Los Angelesu in Parizu.

Loui je neverjetno talentiran umetnik s pristno strastjo do frizerskega oblikovanja in pri svojem delu sledi načelu integritete. Sodeloval je na modnih brveh naslednjih znanih modnih oblikovalcev: Prada, Chanel, Givenchy in mnogih drugih. Kot modni frizer se je izkazal tudi pri različnih revijah za modo: Interview Magazine, Elle, Wonderland, Fucking Young Magazine, Marie Clarine in drugih.

Loui se je leta 2018 preselil nazaj v Slovenijo in junija istega leta odprl svoj frizerski salon, imenovan z znamko – Loui Ferry. Februarja 2019 se je ponovno udeležil tedna mode v Milanu in Parizu, kjer je delal za različne priznane modne oblikovalce. Svoje vsakdanje delo opravlja s strastjo in z nasmehom na obrazu. Je lastnik salona, prizadeva pa si tudi za nadaljnje globalno delovanje.