SREDA, 17. 4. 2024 – DAN FRIZERJEV

Prispevki s posameznega dne bodo z enodnevnim zamikom predvajani na TV Maribor v informativni oddaji ob 18.00, zvečer pa tudi na njihovi Fb strani in na MMC.

PROGRAM:

12.00 – ODPRTJE DNEVA FRIZERJEV

12.10Plesna točka – Lija Milošič in Šeila Pajić

12.15 – Predstavitev izdelkov 4. letnikov

12.30 – GOST SE PREDSTAVI – Nada Balan in Viktorija Jarc

13.10 – Glasbena točka – Maja Čuš

13.15 – Podelitev nagrad kategorije pričeska iz natečaja FOMB

13.30 – GOST SE PREDSTAVI – Mojca Janežič (Akademija Studio Lepota)

14.00 – Odmor

14.20 – Glasbena točka – Maja Čuš

14.25 – GOST SE PREDSTAVI – Ilirija – Subrina Professional (Kaja Tomažič in Tina Hudobivnik)

Odprtje razstav:

16.30 – Kulturni inkubator

MODERATORJA: Manca Gračner in Anže Vodušek

****************************************************************************************************

VIDEO PRISPEVEK: VIDEO PRISPEVEK DNEVA FRIZERJEV si lahko ogledate TUKAJ

Mentorica: Jolanda Obronek

Novinarke: Alja Uršnik, Manca Gračnar, Monja Žunkovič

Snemalci: Sara Bedrač, Dion Kelenc, Samo Kodrič, Matic Brbre

Montaža: Sara Bedrač

Lučkar: Mai Lončar

VIDEO PRISPEVEK NA TELE M (od 15.50 minute): https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175038581?s=tv

****************************************************************************************************

GOSTI:

NADA BALAN

Frizerstvo je način življenja, hobi, sreča, veselje …

Nada Balan je svoj poklic opravljala 62 let. Frizerstvo ji je predstavljalo nenehno učenje, kreativnost, druženje, potovanja … Je uspešna podjetnica in hkrati bogata zakladnica znanja za frizerje. Na svetovnem prvenstvu frizerjev je tekmovala v moški stroki, bila je žirantka na svetovnih tekmovanjih, predsednica za mojstrske izpite frizerjev. Na svetovno prvenstvo v Tokiu je popeljala ekipo slovenskih frizerjev moške in ženske stroke. V svoji karieri je bila tudi članica avstrijske ekipe.

****************************************************************************************************

VIKTORIJA JARC

Viktorija Jarc se je izučila za frizerko. Leta 1970 je odprla svoj salon, v katerem še zmeraj frizira moške in ženske. Njeno šolanje je bilo povsem drugačno od današnjega. Vsak dan je šla po šoli še v salon in po končanem prvem letniku je že samostojno delala. V času njene kariere so se spremenile mnoge smernice na področju frizerstva. Nekoč modernih trajn skoraj ne najdemo več.

Ponosna je, da je svojo ljubezen do poklica prenesla na vnuka Viktorja, s katerim si delita salon.

****************************************************************************************************

MOJCA JANEŽIČ

Mojca Janežič – kozmetičarka, specializirana manikerka in pedikerka, članica komisije za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za manikerja in pedikerja. Sem edina slovenska članica mednarodnega združenja sodnikov INJA, mednarodna edukatorka in artistka za Fashion Week, članica UO pri Sekciji kozmetikov pri OZS, soorganizatorica državnega šolskega tekmovanja Z znanjem do lepote in organizatorica mednarodnega tekmovanja Nail design, direktorica Akademije Studia Lepota iz Slovenske Bistrice, se ukvarja z manikiro od leta 2002. Je priznana edukatorka za različne znamke, ki poučuje v svoji akademiji in na kozmetičnih šolah v Sloveniji. Redno sodi na vseh regionalnih tekmovanjih (Hrvaška, Avstrija, Srbija, …) in tujih tekmovanjih, kot so Nailympia London, Profesional Beauty London & Manchester, Ireland NailChampionship Dublin, … v letu 2017 je pridobila tudi naziv Honorable judge INJA. Njena strast do nohtov se najbolje pokaže v učilnici, kjer nesebično razdaja svoje ogromno strokovno znanje, saj njeni učenci zmeraj pričakujejo novosti.

****************************************************************************************************

Ilirija – Subrina Professional

Subrina Professional je profesionalna znamka las, ki ponuja pestro izbiro izdelkov za vsakega posameznika – od barv las do izdelkov za nego in oblikovanje. Z lastnim oddelkom za raziskave in razvoj sledimo globalnim trendom, skrbimo za inovacije in stalen razvoj kakovosti. Vsi naši izdelki gredo skozi stroge mikrobiološke analize, teste stabilnosti in senzorično ocenjevanje, teste učinkovitosti in dermatološke teste.

Subrina po hindujsko pomeni kraljica, ki pooseblja eleganco in razkošje ter slavi lepoto las. Tako kot kraljica nosi svojo krono z eleganco in dostojanstvom, tudi mi pri Subrina Professional verjamemo, da so lasje simbol lepote in vir samozavesti. Zavedamo se, da so lasje naravna krona, ki si zasluži najboljšo nego in pozornost.

Naša zaveza kakovosti je nezlomljiva. Tako kot izučen draguljar izdeluje krono, je tudi vsak naš izdelek natančno oblikovan z najboljšimi sestavinami in najsodobnejšimi tehnikami. Ne glede na to, ali gre za barve za lase, belila, negovalne šampone ali trendovske izdelke za oblikovanje, je vsaka stvaritev Subrina Professional zasnovana tako, da frizerjem pomaga spodbuditi njihovo ustvarjalnost in poskrbi za vse potrebe njihovih strank.

Na festivalu FOMB nas zastopata frizerki Tina Hudobivnik in Kaja Tomažič.

Tina Hudobivnik je mednarodna edukatorka za Subrina Professional. Ukvarja se s koloristiko in stiliranjem las, njena strast pa je prepletanje in spenjanje las, kjer lahko najlažje izrazi svojo kreativnost. Pomemben del njene poklicne poti predstavljajo tudi izobraževanja, dogodki in fotografiranja.

Kaja Tomažič se s frizerstvom ukvarja že 8 leto. Po končani Srednji frizerski šoli Ljubljana je svoje izobraževanje nadaljevala v Londonu, kjer se je posvetila učenju tehnik striženja. Že tretje leto dela kot edukatorka za Subrino Professional, kjer se osredotoča na barvanje las. Najraje dela zapletene barvne tehnike in ostro postrižene pričeske, saj ji le-te predstavljajo največji izziv. 

****************************************************************************************************

UTRINKI: